HCZG 2022

Ovaj vikend, točnije u subotu, se u penjačkoj dvorani Hive u Zagrebu održalo boulder natjecanje.
Natjecalo se u dvije kategorije hobi (amateri) i entuzijasti (profići ili oni koji su dovoljno dobri da se natječu s njima). Moja kategorija je dakako bila ona za hobiste.

No, vratimo se malo na početak…
Dan je započeo oko 13h s prijavom na pultu penjačke dvorane Hive. Eto da budem iskren, s obzirom na ime očekivao sam više dizajna vezanog uz košnice, ali dobro, tu smo gdje smo. Nego nastavimo s danom… Nakon prijave i biranja majice bili smo podijeljeni u dvije grupe zbog velikog broja penjača.
Prva grupa je započela s penjanjem u 14h, a druga u 15h. Tako su se vrijedni penjači izmjenjivali svakih sat vremena i borili s raznim smjerovima kako bi skupili što više bodova.
S obzirom da sam početnik nisam očekivao nikakve posebne rezultate, samo sam se nadao da ne budem zadnji. Što sam i uspio! Bio sam 53 od 58 penjača u hobi kategoriji.

Foto – Igor Pavlović

Moj rezultat nije nešto zavidan, ali zato rezultat moje penjačke partnerice definitivno je. Petra je osvojila 1. mjesto u ženskoj hobi kategoriji! Bravo Petra!

Na kraju dana sam poprilično zadovoljan natjecanjem. Iskustvo je bilo odlično. Cijeli dan sam proveo u društvu odličnih penjača. Trudio sam se savladati smjerove, iako su oni u konačnici savladali mene. Nakon cijelog dana koža je popustila i jagodice na prstima su prokrvarile.

Jagodice dan poslije – i dalje bolne

Nakon ovog osvrta nisam samo zadovoljan već sam i ponosan. Ponosan sam i na sebe i na Petru i sve druge koji su se penjali i doprinjeli tome da ta subota bude tako dobra. Hvala Hive-u na organizaciji i zanimljivim smjerovima.
Pa do sljedećeg natjecanja gdje ću biti malo bolji nego što sam bio ovu subotu.